07 децембар, 2014

Top 10 Cuvara

Neki strucnjaci su birali i izabrali ovu 10-ku najboljih cuvara.

A evo i pasa:
 10.Stafordski Terijer je pas stvoren za borbu sa medvedima i bikovima pa zato vecina kaze da su opasni psi.Vecina vlasnika izjavljuje da su maze,ali ne socijalizacijom i mucenjem dobijamo pse za borbe.On je zapravo prijateljski nastrojen ali u odbrani sebe i svoje porodice zna biti agresivan.
9.Kuvas je lepa,snazna i vrelo teritorijalno raspolozena rasa.Umeju biti vrlo sramezljivi.
 8.Rodizejski Ridzbek je rodjeni lovac i zastitnik svoje porodice.Ako ga ostavite samog kuci ume biti nevaljao.Racunajte na to da ce vas rodezijac zastiti agresivno ako to bude zatrebalo !
7.Nemacki ovcar je omiljena rasa.Vrlo je inteligentan(3. na svetu) i vrlo snalazljiv,bas zato je vrlo uspesan kao pas u policiji i vojsci.Imaju odlican kontakt sa decom,ali zato su sa neznancima vrlo zastitnicki nastrojeni.

 6.Veliki Snaucer je velika,snazna i dominantna pasmina koja zahteva cvrstu ruku.Zbog njihove tvrdoglave prirode treba ih od najranijeg uzrasta trenirati.Veliki Snauceri su vrlo privrzeni svom vlasniku,pa zato vas nemoj cuditi ako vas pas prati po celoj kuci.
5.Puli moze izgledati vrlo pitomo,a zapravo je sve suprotno.Toje vrlo aktivna pasmina i odlicni su kao ovcari.Skloniji su lajanju vise nego neke druge rase.Vrlo su odani tako da to u kombinaciji sa dominantnosti ih cini vrlo dobrim cuvarima.
4.Komondro vrlo je aktivniji i agresivniji od pulija,posebno ako smatra da je vlasnik ugrozen.Komondro je vrlo poznat po svojoj hrabrosti i odanosti.
3.Doberman je vrlo pametan i stalozen.Nikad nece napasti ako ne bude siguran da je vlasnik u opasnosti.Znaju biti dosta agresivni kada su stari i blizi im se smrt,cak i prema vlasniku.
2.Rotvajler je jedan od najpametniji rasa na svetu,a ujedno i najhrabriji.Imaju sve strane: jedna je da su vrlo smireni i odani porodici,a druga da su neustrasivi zastitinici.Vrlo su odani,izdrzljivi,hrabri i otporni na bol.
1.Bullmastif je prvi na nasoj listi.To je vrlo lepa rasa koju cini 40% buldoga i 60% mastifa.U slucaju opasnosti prema svom vlasniku,znaju lako ujesti i oboriti uljeza na zemlju i rastrgnuti ga.Vrlo su privrzeni porodici i ne vole ostavljati clanove same.On nikad ne veruje strancima 

Нема коментара:

Постави коментар